BUSINESS

Fluctuații pe piața de criptomonede. Ce presupune procesul de înjumătățire a monedei Bitcoin

Fluctuații pe piața de criptomonede. Ce presupune procesul de înjumătățire a monedei Bitcoin
sursa foto: binance

Odată la patru ani, pe piața criptomonedelor are loc ceea ce experții numesc înjumătățirea Bitcoin. Această măsură face parte dintr-o strategie introdusă în algortimul de minerit al activei digitale, tocmai pentru contracararea inflației prin menținerea „rarității”.

Altfel spus, reducerea ritmului de emitere a monedelor Bitcoin va face ca prețul să crească din nou dacă și cererea rămâne aceeași. La ora actuală, Bitcoin are o rată a inflației de sub 2%, o rată care ar urma să scadă odată cu alte înjumătățiri.

Injumătățirea Bitcoin, cum funcționează

„Raritatea producţiei de Bitcoin este ceea ce defineşte caracterul său finit, iar atunci când recompensa scade, oferta este limitată. Creşterea cererii într-un moment în care oferta este limitată are un impact pozitiv asupra preţului, ceea ce poate face ca Bitcoin să fie atrăgător pentru investitori”, spune Chris Kline, director de operaţiuni al Bitcoin IRA.

O grup descentralizate de validatori analizează toate tranzacțiile Bitcoin în cadrul procesului de minerit. Validatorii sunt remunerați cu 6,25 BTC, doar dacă sunt primii care utilizeaz clacule matematie complexe pentru a adăuga un grup de tranzațcii la blockchain-ul Bitcoin, parte a mecanismului proof-of-work.

La ora actuală 6,25 BTC însumează aproximativ 200.000 de euro. O sumă decentă pentru ca utilizatorii să continue să adauge blocuri de tranzacții Bitcoin. Blocurile de tranzacții sunt completate la un interval de 10 minute, iar codul de scriere  dictează că recompensa pentru mineri se reduce la jumătate la fiecare 210.000 blocuri create, adică o dată la patru ani.

Ce este și cum funcționează înjumătățirea Bitcoin
Sursa foto: Profit.ro

Moneda digitală a crescut cu 55% în acest an

Bitcoin s-a redresat din nou miercuri, după ce a scăzut pentru puțin timp de la maximul istoric. Moneda digitală a urcat cu 5% în timpul sesiunii asiatice, până la un maxim intraday de 66.540 de dolari, în cadrul unor tranzacții volatile, nu prea departe de maximul record de marți, de 69.202 dolari. Ultima dată a fost cu 4% mai mare, la 65.946 dolari.

Activul digital a crescut deja cu 55% până acum în acest an. Creșterea este susținută de fluxul ETF-urilor și de o perspectivă care include o actualizare a ethereum și „înjumătățirea” bitcoin, care încetinește fluxul de emitere a bitcoin, a declarat Lennix Lai, director comercial global la bursa de criptomonede OKX.

„Tendința indică, de asemenea, un nivel ridicat de acceptare a bitcoin de către mainstream, poate mai mult ca niciodată.” Aprobarea a 11 ETF-uri spot de bitcoin de către Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA la sfârșitul lunii ianuarie a marcat un moment decisiv pentru industrie, după o iarnă afectată de o serie de falimente și scandaluri corporative de profil înalt.

Bitcoin a atins marți ragul istoric
Sursa foto: Profit.ro

Bitcoin și-a inversat brusc cursul și a căzut cu peste 10% sub nivelul de 60.000 de dolari

Chiar și investitorii instituționali, care cândva evitau tokenul din cauza mișcărilor sale bruște au început să angajeze și ei bani pe termen lung, ceea ce, potrivit experților, ar putea contribui la susținerea ultimei etape a raliului său.

Optimismul recent legat de activa digitală s-a extins și asupra omologilor săi, ether, a doua cea mai mare criptomonedă, a crescut în mod similar cu peste 60% în acest an. Ultima dată a fost cu 6,4% mai mare, la 3.750 de dolari.

După ce a atins marți maximul record, și-a inversat brusc cursul și a căzut cu peste 10% sub nivelul de 60.000 de dolari. „Pare a fi un comportament clasic al bitcoin. Un pump and dump până la maximele record anterioare a șters câteva sesiuni mai slabe și bănuiesc că acum ne aflăm în faza volatilă și neregulată pe care o vedem de obicei când atinge un nivel record”,  a declarat Matt Simpson, analist senior de piață la City Index, potrivit Reuters.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri
Avertizare meteo cod galben de vijelii și ploi în noaptea de Înviere. Lista județelor și localităților afectate
Avertizare meteo cod galben de vijelii și ploi în noaptea de Înviere. Lista județelor și...
F-35 pentru România. Un model expoziţional al avionului de generaţia a cincea va fi prezent la BSDA 2024
F-35 pentru România. Un model expoziţional al avionului de generaţia a cincea va fi prezent...
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte:...
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de...
Simona Halep aruncă BOMBA, nu a mai rezistat! Gata, acum e oficial
Simona Halep aruncă BOMBA, nu a mai rezistat! Gata, acum e oficial
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de nerecunoscut la 51 de ani
Tarkan, adorabilul interpret al melodiei Şımarık, care făcea furori în urmă cu două decenii, de...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte - INTERVIU INTEGRAL The Economist
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Elon Musk nu are milă: A închis peste noapte întreaga divizie de Superchargere de la Tesla şi a dat afară pe toată lumea. Încă 500 de angajaţi se alătură celor 14.000 deja concediaţi
Elon Musk nu are milă: A închis peste noapte întreaga divizie de Superchargere de la...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea deţine mai multe afaceri de zeci de milioane de euro în ţara noastră
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea deţine mai multe...
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Au explodat prețurile la alimente! Noi scumpiri înregistrate în aprilie!
Au explodat prețurile la alimente! Noi scumpiri înregistrate în aprilie!
FOTOGRAFIE nemaivăzută cu Kate Middleton! A scăpat pe net după anunțul bolii. Fanii nu au mai văzut-o AȘA
FOTOGRAFIE nemaivăzută cu Kate Middleton! A scăpat pe net după anunțul bolii. Fanii nu au...