NEWS

La Poiana Brașov se pregătește deschiderea sezonului de schi. Anumite activități, condiționate de certificatul verde

La Poiana Brașov se pregătește deschiderea sezonului de schi. Anumite activități condiționate de certificatul verde
în Poiana Brașov pregătirile sunt în toi pentru deschiderea sezonului de schi, mai ales că, în acest an, sunt semne că, cel puțin la munte, iarna își va intra de timpuriu în drepturi.
14 oct. 2021 | 12:28

Miercuri a nins, iarăși, pe masivul Postăvarul, iar în Poiana Brașov pregătirile sunt în toi pentru deschiderea sezonului de schi, mai ales că, în acest an, sunt semne că, cel puțin la munte, iarna își va intra de timpuriu în drepturi.

Pe domeniul schiabil Poiana Brașov întreținerea nu se face doar în sezonul rece, ci pe tot parcursul anului. Vara se face mentenanța mașinilor care pregătesc pârtiile, se cosește iarba și se curăță rigolele.

„Până la acest moment am reușit să finalizăm lucrările de montare a sistemelor de protecție – plase de protecție, saltele. Am finalizat aproape în întregime revizia instalațiilor de produs zăpada artificială. Aceeași situație este și la mașinile de amenajat pârtia. Practic, undeva – cred eu – că nu mai târziu de 10 – 15 noiembrie vom fi pregătiți pentru ca sezonul de iarnă să poată să înceapă cu toate aceste lucrări finalizate. Lacul de acumulare este și el în proporție de 98-99% plin, iar în funcție de cum vor evolua prognozele meteo și temperaturile, să luăm decizia de pornire a instalațiilor de produs zăpada artificială”, a spus Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil, potrivit www.rador.ro.

Cu privire la restricțiile COVID, Primăria Brașov ia în calcul  ca accesul la instalațiile pe cablu să fie permis doar în baza certificatului verde.

„La sfârșitul acestei săptămâni, primarul Allen Coliban va avea o întâlnire cu reprezentanții hotelierilor din Poiana Brașov, cu cei care administrează transportul pe cablu și cei care gestionează activitatea de întreținere a pârtiilor. Vom încerca să identificăm acele soluții care permit desfășurarea acestui sezon în condiții optime, astfel încât să avem pârtiile deschise, să circule mijloacele de transport pe cablu, dar să reducem la minim riscul infectării cu covid. Deocamdată nu au fost stabilite măsurile restrictive pe care le vom impune pe domeniul schiabil, dar – în urma acestei discuții și în urma evoluției pe care o va avea rata incidenței la nivelul municipiului Brașov – vom adopta toate măsurile necesare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Toate celelalte restricții impuse în 2020 vor fi și ele în vigoare: capacitate redusă la instalații, distanțare și mască.