LIFESTYLE

Preparate pentru Rusalii. Ce puteți savura în această zi sfântă

Preparate pentru Rusalii. Ce puteți savura în această zi sfântă
www.cdn.adh.reperio.news

Fiecare dintre noi trebuie să se bucure de preparate pentru Rusalii de excepție. Fiind o sărbătoare importantă, bucatele alese nu trebuie să lipsească de pe masa credincioșilor.

Nu este o regulă anume privind mâncarea de Rusalii, dar un lucru este cert. Trebuie să avem diversificat pentru împăca pe toată lumea. Papilele gustative vor fi tare încântate. Putem avea preparate din pește, legume sau carne.

Preparate pentru Rusalii

Saramură de pește

Veți avea nevoie de:

  • patru medalioane de crap
  • sare după gust
  • piper după gust
  • o legătură de pătrunjel
  • o căpățână de usturoi
  • patru-cinci ardei kapia
  • șase roșii
  • un ardei iute
  • oțet după gust
  • suc de roșii

Pentru început trebuie să spălăm foarte bine peștele și să presărăm sare peste el. Lăsați peștele la frigider pentru a-și lua sarea de care are nevoie. Ulterior, așezați bucățile de pește pe grătarul bine încins. Eu v-am sugerat crap pentru că este oarecum la îndemâna oricui, îl găsiți peste tot. Dar nu este musai să folosiți doar acest tip de pește. Puteți să faceți cu orice vă place. De exemplu, biban, cred că este una dintre cele mai apreciate preparate în Deltă: saramură de biban.

Bucățile de crap le veți așeza cu pielea în sus. Puneți și roșiile și ardeii și ardeiul iute pe grătar. Când sunt gata toate, inclusiv peștele, le scoateți într-o tavă. Într-o tigaie înaltă puneți apă la fiert cu puțină sare și suc de roșii. Între timp, curățați legumele și le tăiați mai mare. Le adăugați și pe ele când apa începe să fiarbă.

Lăsați să fiarbă pentru circa 20 de minute. Gustați și potriviți de sare. După circa 10 minute, adăugați oțet după gust și piper. În ultimele cinci minute adăugați peștele în saramură, dar și usturoiul zdrobit sau tocat mărunt. La final, pentru un plus de gust și de culoare, tocați pătrunjel și puneți deasupra. Puteți servi alături de mămăligă.

Pentru toate gusturile

Varză cu carne de rață

Veți avea nevoie de:

  • Carne de rață
  • Două verze
  • Două cepe (opțional)
  • 200-250 de borș de putină (doar în cazul în care nu folosiți varză murată, ci proaspătă)
  • sare după gust
  • piper măcinat după gust
  • piper boabe
  • patru-cinci linguri de bulion
  • două foi de dafin
  • o crenguță de cimbru
  • o jumătate de linguriță de boia dulce sau boia iute (după preferințe)

Pentru început trebuie să tăiați în bucăți mai mici sau mai mari, cum preferați, carnea. Spălați-o foarte bine. Într-un ceaun mai mare, lăsați bucățile de carne să se rumenească bine, pe ambele părți, la foc mic.

Curățați și tăiați ceapa Julien. Mare atenție! Nu este obligatoriu să puneți ceapă, multe persoane nu pun. Căliți-o până se înmoaie. Între timp, tocați și varza, însă nu foarte mărunt, deoarece își va pierde din volum destul. Frecați-o cu sare și adăugați-o și pe ea alături de carne și ceapă. Turnați și niște apă. Când dă în clocot, puneți li foile de dafin și crenguța de cimbru. Când sunt aproape fierte toate, adăugați borșul și bulionul. Amestecați! Cu cinci minute înainte de a opri, puneți piperul și boia.

Ghiveci de legume

Veți avea nevoie de:

  • două vinete
  • doi dovlecei
  • doi ardei grași
  • doi ardei iuți
  • un morcov
  • 500 grame de cartofi
  • două cepe
  • cinci-șase roșii
  • o jumătate linguriță de boia
  • 150 grame de roșii pasate
  • cinci linguri de ulei
  • cinci căței de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de mărar (opțional)
  • sare după gust
  • piper după gust

Pentru început spălăm foarte bine toate legumele. Puneți la călit ceapa julien cu un pic de sare. După trei-patru minute, adăugați morcovul tăiat rondele. Apoi, adăugați cartofii tăiați în cubulețe. Puneți un pic de apă pentru a se înăbuși. Când se pătrund un pic, puteți pune dovleceii și vinetele tocate, de asemenea, în cubulețe. Lăsați totul pe foc circa trei-patru minute, iar apoi puneți sucul de roșii, roșiile tocate mărunt, boiaua, piper și apă cât să acopere legumele. Amestecați foarte bine și lăsați să fiarbă la foc mic. Potriviți de sare și de piper, tocați usturoiul, iar când legumele, în special cartofii, sunt gata puteți opri focul. La final, tocați pătrunjel și mărar.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele
Parteneri
Un japonez a provocat o undă de șoc pe rețelele sociale când a arătat ce a mâncat și cum a trăit 21 de ani ca să se pensioneze devreme
Un japonez a provocat o undă de șoc pe rețelele sociale când a arătat ce...
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății cum n-au mai văzut și fericire mare pentru 5 nativi
Zodiile care își vor schimba complet viața până la finalul anului. Bani din moșteniri, bogății...
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
Topul liceelor în funcţie de ultima medie de admitere
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile,...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae...
Locul unic care este o adevărată capodoperă a naturii. Se află în inima României, dar puțini știu de el
Locul unic care este o adevărată capodoperă a naturii. Se află în inima României, dar...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Apare un post de televiziune în România. A primit deja acordul CNA, când se va lansa
Apare un post de televiziune în România. A primit deja acordul CNA, când se va...
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl...
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de la sol pentru monitorizarea situaţiei
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au fost ridicate de...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Andreea Raicu a făcut furori la plajă, la 47 de ani. Cum a apărut vedeta în vacanța din Italia FOTO
Andreea Raicu a făcut furori la plajă, la 47 de ani. Cum a apărut vedeta...