Această rețetă de prăjitură de post cu griș este perfectă pentru a-ți surprinde persoanele dragi. Papilele gustative vor fi tare încântate la degustarea ei.
Se pare că pe cât de rapid se face, pe atât de gustoasă este. Nici n-ar avea cum să fie altfel, întrucât folosim doar ingrediente sănătoase. Îi puteți implica și pe cei mici, deoarece este simplu de făcut și va fi o activitate extrem de plăcută pentru toată familia. Gradul de dificultate este foarte scăzut, spre bucuria gospodinelor, care nu prea au timp prea mult de petrecut în bucătărie.
Cine a spus că prăjiturile de post nu sunt gustoase, s-a înșelat amarnic. Sunt o mulțime de rețete care arată contrariu. Pentru a vă convinge, încercați să faceți măcar o dată o prăjitură la alegere, chiar și asta. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru sirop
Ingrediente pentru decor
Pentru început trebuie să pregătiți un bol mai mare. În el adăugați grișul, bicarbonatul și zahărul tos. Amestecați foarte bine, iar apoi turnați laptele de cocos până în momentul în care compoziția devine omogenă. Puneți toată această compoziție într-o tavă și tăiați viitoarele bucăți de prăjitură. Aici puteți alege să faceți cum vreți. Fie le tăiați în formă de romb, fie în pătrățele mai mici, fie în dreptunghiuri etc.
Fundul tăvii va trebui să fie tapetat cu ulei, dar și cu făină. Transferați la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute, la 180 de grade. În tot acest timp pregătiți siropul. Puneți la fiert apa și zahărul. Lăsați să fiarbă câteva minute, iar la final adăugați zeama de lămâie, dar și coaja.
Când veți scoate prăjitura, trasați din nou liniile, tăind iar prăjitura. Cu ajutorul unui polonic, luați din sirop și puneți pe toată suprafața prăjiturii. Este o prăjitură care necesită destulă atenție privind însiroparea. Așadar, încercați să nu ratați nimic și să acoperiți totul.
Când se mai răcește, o scoateți din tavă pe un platou, iar peste fiecare bucată presărați nucă de cocos. Este absolut delicioasă. O puteți servi atunci când aveți poftă de ceva dulce rapid, de casă și de post Mai există o prăjitură cu griș, însă blatul este făcut din bulion. Un adevărat deliciu și acest desert. Dacă nu ați încercat, e momentul să o faceți neapărat, cât mai repede. Poftă bună!