Mahmureala nu ține cont de motivul sărbătorii. Fie că petrecem de ziua de naștere sau noaptea dintre ani, efectele alcoolului peste măsură nu iartă pe nimeni.
Un remediu simplu la îndemână oricui îl recomandă Carmen Brumă, specialist în sport și diete. Foarte sănătoasă și extrem de simplu de preparat, salata anti-mahmureală face minuni după mai multe pahare de vin consumate.
Pentru început se vor pune la fiert doi trei cartofi mari. Conținutul de amidon și vitaminele din grupul B ajută la metabolizarea alcoolului în exces. Ulterior se adaugă două ouă fierte. Ouăle sunt bogate în acizi grași și omega trei, cu rol de antiinflamator. Conzima Q 10 este bună pentru protecția mitocondriilor și ajută la neutralizarea acetaldehidei, substanță în care se transformă alcoolul ingerat.
Un rol important îl au castraveții murați, recunoscuți pentru faptul că ajută la diminuarea senzației de greață. După castraveții murați se adugă ciuperci și o mână de nuci și ulei de măsline după preferințe. Ciupercile au un conținut ridicat de B6 și L-teanină, iar nucile sunt bogate în magenziu.
După ce ați adăugat câteva frunze de busuioc și sare după gust, salata anti-mahmureală este gata. Poate fi păstrată la frigider și consumată a doua zi după petrecere. Ajută la neutralizarea efectelor neplăcute ale licorilor bahice.
„Se fierb doi-trei cartofi mari pentru conținutul de amidon și vitamine din grupul B care ajută organismul să metabolizeze alcoolul. Adăugăm și două ouă fierte care conțin, printre altele acizi grași și omega trei, cu rol antiinflamator, conzima Q 10 pentru protecția mitocondriilor și cisteină care ajută la nutralizarea acetaldehidei, substanță în care se transformă alcoolul în corpul nostru. Punem și castraveți murați, remediul tradițional foarte eficient care ajută la refacerea bacteriilor din intestin, afectate de alcool dar ajută și la diminuarea senzației de greață.
Adăugăm și ciuperci pentru conținutul de B6 și L-teanină, o mână de nuci pentru aportul de magneziu, câteva pufuri de ulei de măsline, sare după gust, și câteva frunze de busuioc, pentru aromă. Salata poate fi pregătită din timp și păstrată la frigider, în caserolă. O puteți consuma a doua zi, după o petrecerea la care ați consumat mai mult alcool. Ajută la neutralizarea efectelor neplăcute ale alcoolului și va da o stare de bine”, potrivit click.ro.
Distracția din toiul nopții se poate transforma într-un adevărat coșmar a doua zi din cauza alcoolului în exces, coșmarul poate dura 24 de ore. Mahmureala, durerea de cap, durerea musculară și sensibilitatea la lumină apar în urma deshidratării. Pe lânga salata anti-mahmureală sunt mai multe remedii care ne vor ajută să depășim mai repede și ușor această stare.