LIFESTYLE

Sfaturi pentru a păstra corect icrele

Sfaturi pentru a păstra corect icrele
www.sodelicious.ro

Cele mai bune sfaturi pentru a păstra în mod corect icrele le găsești chiar în acest material. Sunt foarte importante dacă îți dorești să știi aceste lucruri.

Icrele sunt ouăle nefertilizate, complet coapte, strânse de la animalele marine. Sunt considerate de către vestiții bucătari ca fiind un adevărat deliciu.

Sfaturi pentru a păstra corect icrele

Un lucru extrem de bine de reținut este faptul că întotdeauna ele trebuie să stea la rece.

În frigider

Se recomandă să stea în partea cât mai rece a frigiderului. Ar fi bine să alegi partea din spate, pe raftul de sus sau din mijloc. Mai mult decât atât, pune-le într-un borcan sigilat sau într-o cutie de plastic.

Păstrate în acest mod, icrele se pot păstra între trei și cinci săptămâni, atât timp cât nu deschizi recipientul, deși majoritatea fermelor și comercianților cu amănuntul recomandă să le consumi mai devreme. Ca un plus, păstrează un pachet de gheață deasupra recipientului pentru a sta mai bine. Schimbă-l când acesta se dezgheață.

Odată ce deschizi obiectul în care l-ai pus, trebuie să încerci să consumi icrele în termen de 24 de ore, deoarece ouăle vor începe să se degradeze odată ce sunt expuse la aer. Nu se întâmplă nimic dacă le vei face și le vei consuma după o zi. Totuși, dezavantaje există. Unele își vor pierde din culoare, iar textura va deveni din ce în ce mai moale.

Înainte de a le depozita, trebuie foarte bine curățate. Puneți-le la scurs într-o sită preț de câteva ore, apoi amestecați-le cu sare. Se freacă icrele cu sare apoi se pun într-un borcan. Deasupra se poate adăuga ulei, pentru a nu fi riscul apariției mucegaiului.

În congelator

Le puteți pune și în congelator. Pentru început, trebuie spălate bine și îndepărtată membrana. Se curăță sub apă rece și se usucă cu un prosop de bucătărie, potrivit Libertatea. Icrele crude pot fi congelate, însă nu și caviarul, care își pierde textura și aroma în timpul procesului. Ai grijă să nu le decongelezi, iar, ulterior, să le congelezi iar. Nu vor mai avea aceeași aromă și textură.

Parteneri