WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane din toamnă. Ce dispozitive sunt vizate

spot_img

Aplicația WhatsApp, folosită de miliarde de oameni, nu va mai funcționa pe aceste telefoane din toamnă, conform unui anunț făcut recent. O serie de dispozitive mai vechi sunt vizate de mesageria deținută de gigantul Meta.

WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane din toamnă

WhatsApp anunţă, printr-un articol postat pe site-ul de suport, că va renunţa peste câteva luni la suportul pentru două dintre versiunile mai vechi ale sistemului de operare folosit de iPhone.

Din 24 octombrie, WhatsApp nu va mai funcţiona pe iOS 10 şi iOS 11, versiuni lansate în 2016 şi 2017.

Afectaţi vor fi cei care deţin un iPhone 5 / iPhone 5c sau versiuni mai vechi. Ţinând cont că iPhone 5 are deja nouă ani, numărul celor care încă îl mai folosesc ar trebui să fie destul de mic.

Chiar şi aşa, cei afectaţi de această schimbare vor trebui să facă update de iOS sau, dacă nu pot, să-şi cumpere un iPhone mai nou.

Tot pe site-ul de suport pentru WhatsApp se arată că acest gen de decizie se ia în funcţie de numărul de utilizatori ai platformelor – dacă un anumit sistem de operare ajunge să aibă foarte puţini utilizatori, compania decide că nu mai rentează să ofere suport pentru acesta.

De asemenea, se în considerare şi securitatea. Versiunile vechi ale sistemelor de operare nu mai primesc update-uri de securitate, iar breșele acestora de securitate pot fi folosite pentru a ataca utilizatorii WhatsApp.

Aplicația va elimina notificarea privind ieșirea din grup

Un nou test derulat de inginerii WhatsApp dezactivează înștiințarea pe care toți utilizatorii unui grup o văd în momentul în care unul dintre membri decide să iasă din grup.

WhatsApp continuă să îmbunătățească funcționalitatea încă precară a grupurilor sale de discuții și pregătește lansarea unui modificări minore, dar care reprezintă un nou pas în direcția aplicațiilor mult mai avansate de comunicare, precum rivalul Telegram, care continuă să câștige adepți. În prezent, în momentul în care unul dintre membrii unui grup decide să-l părăsească, o înștiințare scrisă apare în fereastra de chat. Astfel, toți membrii unui grup pot vedea când cineva iese din grup.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.