Sunt o mulțime de idei de rețete cu fasole boabe pe care să le încercați, fără dar și poate. Mai mult decât atât, ne apropiem de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în care trebuie să pregătim preparate românești. Printre ele se numără și fasolea bineînțeles.
Fasolea, indiferent cum ar fi făcută, în ce combinații, reprezintă un aliment foarte iubit de români și nu numai. De asemenea, are multe beneficii de care nu ar trebui să ne privăm. Mai jos aveți câteva dintre cele mai faimoase rețete, rapide de altfel, pe care să le încercați.
Ciorbă de fasole
Veți avea nevoie de:
După ce ați lăsat fasolea la înmuiat peste noapte, o puneți în apă și o fierbeți câteva minute. Apoi, aruncați apa și repetați încă de două ori. Ulterior, lăsați să fiarbă. Între timp vă ocupați de legume. Curățați, spălați și tăiați mărunt legumele. Când fasolea e pe jumătate fiartă, adăugați-le rădăcinoasele, uleiul și sarea. În ultimele 15 minute puneți bulionul, ardeiul, cimbrul și foile de dafin. Când ați oprit focul, adăugați leușteanul. Puteți servi cu ceapă sau ardei iute. Dacă doriți să o faceți cu afumătură, atunci o puneți la fiert odată cu fasolea.
Icre de fasole
Veți avea nevoie de:
Puneți fasolea la înmuiat de cu seară. Lăsați-o să stea în apă până dimineață. Apoi, o clătiți și o puneți la fiert în apă. Schimbați apa de 3 ori. În ultima apă puneți și rădăcinoasele întregi, spălate și curățate. După ce au fiert, se scurg și se pun într-un blender sau se dă prin mașina de tocat atât fasolea, cât și morcovul, dar și celelalte două rădăcinoase dacă vă plac. Ceapa se aruncă. Apoi, se mixează cu puțină apă rămasă în oală. Se adaugă puțin câte puțin ulei, se potrivește de sare, se pune zeama de lămâie și ceapa tocată foarte mărunt. Poftă bună!
Fasole bătută
Veți avea nevoie de:
Pentru sos veți avea nevoie de:
Pentru pregătirea fasolei trebuie să urmați aceeași pași ca la icrele de fasole. Pentru sos tocați ceapa mărunt sau julien și o puneți într-o tigaie la prăjit. Până se mai înmoaie, adăugați apă puțin câte puțin. Puneți și bulionul, sarea și mai lăsați câteva minute să se gătească. Așezați fasolea în farfurii sau în platouri, iar deasupra puneți sosul rezultat.