WORLD

Istoria Kremlinului din Moscova, locul unde se iau marile decizii ale Rusiei. Lenin l-a transformat în reședință a liderilor sovietici

Istoria Kremlinului din Moscova locul unde se iau marile decizii ale Rusiei. Lenin l-a transformat în reședință a liderilor sovietici

Confundat adesea cu Moscova, Kremlinul este un centru deosebit de important şi de complex care suscită şi astăzi interesul întregii lumi. Kremlinul din Moscova este cel mai cunoscut kremlin însemnând „citadelă rusească”. Complexul fortificat, care include palatele și catedralele Kremlinului, domină Piața Roșie. Kremlinul din Moscova este reședința oficială a președintelui Federației Ruse.

Istoria Kremlinului datează din 1156. tunci prințul Yuri Dolgoruky a inițiat construcția unei cetăți pe locul unei așezări străvechi. După ce a cucerit așezarea, prințul a construit un oraș de lemn în locul său, înconjurat de ziduri înalte de stejar.

Kremlinul din Moscova, marele tezaur al Rusiei. Nu s-a schimbat deloc în ultimii 500 de ani

În 1331, domnitorul rus Ivan Kalita a decis să-și creeze propria reședință în Kremlin, făcând astfel Kremlinul din Moscova nu numai cel mai puternic oraș, ci și marele tezaur al Rusiei.

Apoi, domnia lui Dmitri Donskoy a fost marcată de construcția orașului și a zidurilor din piatră albă. Dar prima experiență a fost nereușită, deoarece piatra a început să se prăbușească.

Cetățenilor nu le-a plăcut aspectul orașului și au decis să-l reconstruiască folosind cărămizi roșii. Perioada 1485-1495 a transformat Kremlinul în forma în care e cunoscut astăzi. Zidurile reconstruite cu turnuri de veghe, camere magnifice și temple, piețe pavate nu s-au schimbat deloc în ultimii peste 500 de ani.

Istoria Kremlinului din Moscova. Turnurile și cel mai mare clopot din lume

Acum există 20 de turnuri ale Kremlinului, fiecare dintre ele având propria istorie și nume. Poate cel mai vechi și mai misterios este Turnul Taynitskaya, chiar și numele însuși vorbește de la sine. Din turn se putea trece printr-un tunel subteran până la râu și o fântână secretă.

Cel mai înalt turn, care are 80 de metri înălțime, se numește Troitskaya, iar cel mai mic este Turnul Kutafya, de doar 14 metri.

Pe teritoriul Kremlinului se află cel mai mare clopot din lume – clopotul țarului, cu o greutate de 200 de tone. Din cauza numeroaselor incendii, o bucată din el s-a desprins.. Nu departe de el, e așezat la loc de  cinste Tunul Țarului, care cântărește aproape 40 de tone. Tunul se remarcă prin faptul că, în istoria sa de secole, nu a tras niciodată.

Fortificațiile

În 1156, pe teritoriul Kremlinului modern au fost construite primele fortificații cu o lungime totală de aproximativ 850 m și o suprafață de aproximativ 3 hectare.

Fortificația era înconjurată de un șanț de șanț lățime de 16-18 m și adâncime de cel puțin 5 m. Meterezul de pământ avea aproximativ 14,5 m lățime și 7 m înălțime. Pentru acele vremuri, era o fortăreață tipică rusă medie. Axul a fost întărit cu grinzi de stejar, fixate în manieră poloneză.

În a doua jumătate a secolului al XV-lea, sub Ivan al III-lea cel Mare, Kremlinul din Moscova a fost reconstruit sub îndrumarea arhitecților italieni, în special, Pietro Antonio Solari. În construcția Kremlinului, realizată la scară uriașă, au fost folosite realizările ingineriei militare ruse și italiene.

Napoleon la Kremlin

În 1812, Moscova și Kremlinul au fost capturate de armata lui Napoleon. Armata franceză a intrat la Kremlin pe 2 septembrie 1812, iar Napoleon însuși pe 3 septembrie. Cu toate acestea, chiar a doua zi a fugit de la Kremlin printr-un pasaj secret, sub amenințarea unui incendiu.

Retrăgându-se, Napoleon a ordonat să fie aruncate în aer clădirile Kremlinului.Pagubele au fost semnificative. Turnurile Petrovskaya și First Nameless au fost distruse, Turnul Arsenal de colț a fost grav avariat, iar extensiile la Clopotnița Ivan cel Mare au fost, de asemenea, deteriorate.

A fost nevoie de 20 de ani pentru reconstrucție.

Marele Palat al Kremlinului

La mijlocul secolului al XVIII-lea. a apărut ideea de a construi Marele Palat al Kremlinului, situat pe versantul sudic al Dealul Kremlinului (Borovitsky) de-a lungul râului.

Intrarea pe teritoriul Kremlinului din Moscova a fost gratuită pentru toată lumea. Se obișnuia să intre pe Poarta Spassky, înclinându-se în fața icoanei Mântuitorului. Împăratul și familia sa au vizitat rar reședința sa din Moscova, prin urmare vizitatorii avea dreptul să se plimbe prin toate palatele Kremlinului.

Conducerea sovietică s-a instalat la Kremlin. Accesul publicului a fost interzis

Odată cu apariția puterii sovietice, capitala a fost mutată la Moscova și Kremlinul devine din nou centrul politic.

În martie 1918, guvernul sovietic condus de V. I. Lenin s-a mutat la Kremlin. Palatele și corpurile de cavalerie au devenit reședința lui și locul de reședință al liderilor sovietici.

În curând, accesul liber pe teritoriul Kremlinului pentru moscoviții obișnuiți este interzis. Templele sunt închise, iar clopotele Kremlinului sunt tăcute multă vreme.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Vitamina care te poate ajuta în procesul de slăbire | Sfaturi dacă te lupți cu kilogramele în plus
Vitamina care te poate ajuta în procesul de slăbire | Sfaturi dacă te lupți cu...
China aplică strategia
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic nu va mai fi la fel pe piaţa muncii
Revoluţia Inteligenţei Artificiale a început: Pregătiţi-vă să vă salutaţi noii colegi de muncă roboţi. Nimic...
Cine este omul pentru timpul căruia se luptă cei mai bogaţi oameni din lume, care îşi doresc să petreacă măcar 10 minute cu el. Ce trebuie să facă pentru a avea o şansă să fie ascultaţi
Cine este omul pentru timpul căruia se luptă cei mai bogaţi oameni din lume, care...
Primul mare ORAŞ pe care Putin vrea să îl DISTRUGĂ! Va trimite bomba nucleară, lucrurile se înrăutăţesc
Primul mare ORAŞ pe care Putin vrea să îl DISTRUGĂ! Va trimite bomba nucleară, lucrurile...
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE impresionante
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Sondaj Avangarde: Gabriela Firea a urcat pe locul 2 în topul preferinţelor bucureştenilor
Sondaj Avangarde: Gabriela Firea a urcat pe locul 2 în topul preferinţelor bucureştenilor
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult...
Din secretele super-bogaţilor: Unde îşi pun banii miliardari ca Elon Musk sau Jeff Bezos. Care sunt cele trei domenii unde elita cheltuie cel mai mult
Din secretele super-bogaţilor: Unde îşi pun banii miliardari ca Elon Musk sau Jeff Bezos. Care...
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Telefonul te înregistrează tot timpul. Trucul prin care scapi de supraveghere
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
S-a inaugurat un nou parc în Capitală! Cel mai mare spaţiu verde amenajat în București după Revoluţie
S-a inaugurat un nou parc în Capitală! Cel mai mare spaţiu verde amenajat în București...
IMAGINI indecente cu Tania Budi au scăpat din telefon! Niciodată nu ai mai văzut-o AȘA
IMAGINI indecente cu Tania Budi au scăpat din telefon! Niciodată nu ai mai văzut-o AȘA