Această rețetă de coaste marinate la cuptor este perfectă pentru fiecare dintre noi. Când ne dorim ceva de casă și gustos, este o bună alternativă.
Coastele de porc marinate la cuptor se pot mânca alături de mai multe garnituri, după preferințe, bineînțeles. Cel mai des, oamenii aleg piure de cartofi sau cartofi wedges. Nu sunt absolut deloc greu de făcut, însă necesită mai mult timp. După ce sunt marinate, trebuie puse la frigider pentru cel puțin 4-5 ore.
Ideal ar fi chiar o noapte. Apoi, și la cuptor trebuie lăsate cam 3 ore și jumătate. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor tale, dar și a celor din jur. Spor la treabă!
Ingrediente pentru coaste marinate
Ingrediente pentru piure
Pentru început trebuie să spălați bine coastele de porc. Într-un bol mai mare puneți uleiul de floarea soarelui, boia dulce, picantă/afumată, sare, piper și ierburi preferințiale, ce doriți. Amestecați foarte bine și adăugați coastele. Ungeți foarte bine pe toate părțile. Lăsați-le la frigider pentru cel puțin cinci ore. Ar fi bine, așa cum am spus mai sus, dacă ați putea să le lăsați chiar și o noapte.
Când le veți scoate, împachetați-le pe fiecare în parte în foaie de copt și apoi în folie de aluminiu. Transferați-le la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, timp de 3 ore și jumătate. În tavă ar fi bine să puneți și un pahar cu apă.
În momentul în care sunt aproape gata, puteți face și sosul. Într-o tigaie, adăugați berea, sosul bbq și mierea. Amestecați foarte bine până când dă în clocot și vedeți că se îngroașă.
Înlăturați foaia de copt, folia de aluminiu și ungeți foarte bine peste tot coastele cu acest sos. Mai lăsați-le pentru aproximativ 10-15 minute la cuptor, însă fără nimic deasupra. Se va forma partea crocantă deasupra. Un adevărat deliciu.
Curățați cartofii. Pe măsură ce faceți acest lucru, cartofii se țin într-un bol cu apă rece. După ce ați terminat, spălați-i bine. Se taie în cubulețe. Se pun într-o cratiță și se adaugă apă și puțină sare. Aceasta se dă la foc mediu și lăsăm cartofii la fiert circa 25 de minute.
Când sunt destul de fragezi, strecurați cartofii printr-o sită. Mai lăsați puțină apă pentru a nu se pierde gustul din acea zeamă.
Se zdrobesc cartofii cât sunt fierbinți. Pentru început folosiți presa de cartofi manuală. Ei trebuie zdrobiți foarte bine, având grijă să nu lăsăm bucăți mari în piure.
Se adaugă untul la temperatura camerei. După ce s-a omogenizat untul, adăugăm și laptele fierbinte. Puteți amesteca aceste ingrediente fie cu o lingură de lemn, fie cu un mixer. Potriviți și de sare.
Acest minunat preparat se servește cât este cald, alături de multe alte mâncăruri. Acestea pot fi fripturi, chiftele, sosuri etc.