PAPARAZZI

EXCLUSIV PAPARAZZI. Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator”. Controversatul afacerist Matei Păun îi pregătește sediul de campanie într-o fostă ambasadă din Dorobanți | FOTO și VIDEO

Actualul primar Nicușor Dan o joacă pe modestie. A făcut asta dintotdeauna, deși de-a lungul vremii au tot ieșit la iveală informații despre oamenii care investesc în el și candidatura lui și care nu-s nici pe departe modești. Cel mai cunoscut dintre ei trece drept ”bobinatorul” primarului : controversatul afacerist Matei Păun. În cel puțin ultimii opt ani, a fost acolo, la butoane, mai mult sau mai puțin la vedere. Tot acolo e și acum, în aceasta complicată campanie electorală. L-au fotografiat paparazzi MediaFlux, alături de alți sponsori și susținători ai lui Nicușor Dan. 

Nicușor Dan o joacă pe modestie, dar sponsorii și susținătorii îl dau de gol

L-au cam dat de gol pe primar, care a tot susținut cum el se bazează doar pe el însuși și pe calitațile lui. Și că nu e un om bogat, deci n-are bani de aruncat (gen prin campanii).

El poate nu e. În orice caz, nu la vedere. Dar oamenii care-l vor în funcție sunt. Dar, să vedem cine sunt aceștia, toți oamenii primarului.

Cine sunt oamenii care îl susțin și ce au căutat la fosta ambasadă a Indoneziei din Dorobanți

În general, Nicușor Dan pozează în omul obișnuit. Umblă cu tramvaiul, deseori se îmbracă neîngrijit, uită să se tundă.  În urmă cu 3-4 zile,  povestea la televizor cum el și soția lui se gândesc să se mute din locuința unde stau cu chirie, în viitorul apropiat. Acesta a spus și că au în plan să facă un credit pentru casă.

Bună abordare de (pre)campanie, imaginea omului simplu care caută soluții locative pentru familie și ajunge la mâna băncilor cu un credit întins pe zeci de ani, iată o postura cu care empatizează mulți dintre bucureștenii aflați în această situație. Dar acești oameni care îl vad pe profesorul de matenatică Nicușor Dan preocupat de aceleași probleme ca și ei, nu știu că, în timp ce el se prezintă modest pe la tv, sponsorii și susținătorii îi pregătesc un viitor impresionant.

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator
sursa foto: MediaFLUX.ro

Căci impresionantă este vila pe care au fost s-o viziteze oamenii care se ocupă de campania primarului actual în speranța ca fi și primarul viitor. Concret, este vorba despre clădirea fostei ambasade a Indoneziei, o vila elegantă din Aleea Alexandru din București- știți, strada aceea în formă de semicerc, care începe și se termină în Aviatorilor și e paralelă cu Modrogan.

Și mai concret, un grup de șase domni care-l susțin – fie cu bani, fie cu logistică, fie cu influență fie cu strategii, fie cu sfaturi – pe Nicușor au fost cu toții să vadă, pe interior și exterior, fosta ambasadă și să o pregătească, spun sursele noastre, să devină sediu de campanie pentru modestul profesor de matematică aflat de 4 ani în fruntea capitalei.

Dar, haideți să vedem cine sunt (câțiva) dintre cei care investesc în viitor. În viitorul lui Nicușor.

Matei Păun – Româno-american cu fonduri de investiții și investment banking, admirator al lui Vladimir Putin

Matei Păun are, potrvit presei economice, aproape trei decenii de experiență în piețe financiare, inclusiv în Rusia. S-a născut în Statele Unite și a petrecut acolo prima parte a vieții, a ajuns apoi în Europa și s-a stabilit pentru o vreme în Germania, unde a obșinut și cetățenie. După anii 90, a revenit în România. 

Este fondator al fondului de investiții Black Sea Fund, fond de private equity axat pe IMM-uri. BSF este un fond de investiții creat în 2018. A avut un buget de investiții de 43 de milioane de euro și a investit în prezent în companiile Intermedio General Group S.A. (Theta), Clinica Dentară S.A. (DigiRay), D-Toys S.A. și Kids Element S.A. (Gymboland).

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator
sursa foto: MediaFLUX.ro

Black Sea Fund este interesat în principal de companiile de companii de mărime medie cu creștere rapidă, iar investiția per companie este cuprinsă între patru și opt milioane de euro, potrivit Profit.ro.

Matei Păun este şi fondatorul băncii de investiţii BAC Investments, cu operaţiuni în România, Bulgaria, Serbia, Macedonia şi Belarus. În mai multe articole din presă au fost speculate legăturile sale cu Rusia.

„Legăturile cetăţeanului german de origine română Ion Matei Păun cu Rusia sunt clare, simple şi parţial asumate. Firma la care Păun a explicat că are calitatea co-fondator, adică BAC Romania (Balkan Advisory Company SRL, care se trage din BAC Irlanda), a făcut afaceri cu societăţi din Federaţia Rusă, la cel mai înalt nivel, notabile fiind următoarele: BAC Romania a lucrat ca manager de proiect şi subcontractor al GazpromBank (banca gigantului energetic Gazprom) pentru implementarea secţiunii din Bulgaria a proiectului South Stream.

Paun posta în anii trecuţi mesaje de simpatie faţă de Putin, considerând că atitudinea UE faţă de Rusia nu se justifică, mai nota presa la vremea respectivă.

În anul 2011, firma lui Păun a găsit finanţarea necesară pentru achiziţia “News Outdoor Group” (Romania), una dintre cele mai mari companii de publicitate OOH din Romania, care a fost transferată astfel de la mogulul australiano-american Rupert Murdoch unui consorţiu rusesc format din VTB Capital (a doua bancă ca mărime din Rusia) şi Alfa Capital Partners (Rusia)“, scrie site-ul constanta.ro.

A condus campania lui Nicușor Dan din 2016. Presa a relatat că numele lui apare în scandalul Panama Papers

Soţul Clotildei Armand de la Uniunea Salvaţi România, matematicianul Sergiu Moroianu, un vechi susţinător al lui Nicuşor Dan şi membru în comisia de arbitraj a partidului, a lansat la vremea respectivă o serie de acuzaţii grave la adresa şefului de campanie Matei Păun, pe care l-a acuzat că a afectat grav şansele de succes ale formaţiunii la alegerile parlamentare.

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator
sursa foto: MediaFLUX.ro

Matei Păun a fost acuzat că ar fi orchestrat campanii împotriva intereselor USR asociind inclusiv imaginea partidului cu miliardarul George Soros şi cu „activiştii LGBT”, „tentativă patetică care a dus PSD la 50% din Parlament şi USR sub 10%”.

Pe de altă parte, numele lui Matei Păun apare şi în Panama Papers. Rise Project nota că Păun, consultant financiar cu cetăţenie germană şi domiciliul în Statele Unite ale Americii, a înregistrat în urmă cu  20 de ani, alături de alţi trei oameni de afaceri, societatea International Solutions LTD în Republica Seychelles.

Un reputat medic, un cunoscut agent imobiliar

Din grupul celor care par a-i pregăti viitorul sediul de campanie lui Nicușor, face parte un personaj bine cunoscute în București

Este vorba despre Radu Cristian Jecan, președintele Asociatiei Esteticienilor din România. Jecan este o personalitate recunoscută în elita medicală românească şi internaţională. Operaţiile în domeniul chirurgiei plastice, estetice şi al microchirurgiei reconstructive pe care le practică au reprezentat şansa multor pacienţi la o viaţă normală.

În fotografiile de la vizita delegatiei de campanie a primarului apare și un cunoscut agent imobiliar din București. Florentin Bazgan, fost parașutist, care a lucrat pentru cele mai mari firme din real estate din București și care are în portofoliul închirierea sau vânzare unor imobile de lux din București.

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator

E posibil ca Bazgan să fie agentul care are în acest moment în prezentare spectaculoasa vilă unde a funcționat Ambasada Indoneziei, respectiv el să fi fost cel care a făcut ”onorurile” pentru imobilul din Aleea Alexandru.

Din pacate, dacă ”micul lor plan” a fost dezavuat de paparazzi, agentul imobiliar riscă să își piardă comisionul, dar mai complicat e ca Nicușor e posibil să rămană fără un sediu de campanie situat în cea mai șmecheră zona din București. Sediu care, nu e exclus,  să fi fost ales tocmai pentru a încuraja și potențiali sponsori ai actualului primar.

 Toți oamenii primarului. Nicușor Dan, dat de gol de ”bobinator
Fosta Ambasadă a Indoneziei, în prezent o vilă de închiriat sursa foto: MediaFLUX.ro
[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii, Balanţele renasc şi cer libertate
Horoscop 27 mai - 2 iunie 2024, cu Mihai Voropchievici: Fecioarele se luptă cu banii,...
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant loc”. Ce se întâmplă, de fapt, acolo
Orașul care arată superb în poze, dar unii spun că ar fi ”cel mai deprimant...
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al SRI, Florian Coldea: „E sfârşit de epocă. (...) După ce se termină alegerile şi se reface structura, osatura statului, trebuie să o luăm fix de la zero
Ţinteau revenirea la Putere. Generalul (r.) Dumitru Dumbravă, mâna dreaptă a fostului şef operativ al...
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase
Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai...
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin de restricție împotriva lui: „Am sărbătorit toată ziua”
CUTREMUR în showbiz! Cristina Cioran e însărcinată din nou cu Alex Dobrescu, deși are ordin...
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul dintre cele mai mari din România, dar a ajuns în paragină
Monumentul imens de pe drumul către mare. Se vede de pe Autostrada Soarelui, e unul...
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează...
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de investiţii străin a decis să revină la cârma afacerii cu o istorie de 30 de ani şi să o răscumpere
Contra curentului: familia de timişoreni care după ce şi-a vândut compania către un fond de...
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
Gabriela Firea, în ipostaze ȘOC! 100% nu o recunoști când dansează provocator
SIMONA HALEP a aflat adevărul. NIMENI nu i-a spus asta până astăzi: Știi că vei dezamăgi
SIMONA HALEP a aflat adevărul. NIMENI nu i-a spus asta până astăzi: Știi că vei...
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Român arestat preventiv pentru trădare. Bănuit că vindea secrete militare Rusiei
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de...
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje de aproape 100 de miloane de euro
Povestea unei braşovence care a reuşit să construiască de la zero trei afaceri cu rulaje...
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
Netflix pregătește lovitura verii. Celebrul actor revineVideo
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Se oferă un nou sprijin financiar în 2024. Sunt în joc 2.500.000 lei
Se oferă un nou sprijin financiar în 2024. Sunt în joc 2.500.000 lei
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO
TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO