#secretstory

Fiica actorului care juca mereu roluri de țăran e una dintre cele mai bogate femei din România!

Fiica actorului care juca mereu roluri de țăran e una dintre cele mai bogate femei din România
Foto: Playtech

Fiica actorului care juca mereu roluri de țăran e una dintre cele mai bogate femei din România! Mihai Mereuță ar fi împlinit 99 de ani pe 29 noiembrie, iar de-a lungul vieții a fost distribuit în special în roluri de țăran, Asta deși absolvise două facultăți, ba chiar și seminarul din Iași.

Fiica lui Mihai Mereuță este nimeni alte decât Măriuca Talpeș, care, alături de soțul său, Florin Talpeș, este fondatoarea companiei Bitdefender, producător global de soluţii de securitate informatică și una dintre cele mai puternice companii de IT pornite în România.

Fiica actorului care juca mereu roluri de țăran e Măriuca Talpeș

Confom Forbes, în 2023, averea familiei Talpeș se ridică la 4,9 miliarde de lei (aproximativ 1 miliard de euro), ceea ce o plasează pe locul 6 în Top Forbes 500 al celor mai bogați români.

mariuca talpes
Foto: Bussines Magazin

Măriuca Talpeș are amintiri pline de căldură legate de tatăl său, pe care le-a rememorat adesea.

„Tata ne ţinea, pe mine şi pe fratele meu, departe de meseria lui. Ştiu că atunci când mai mergeam la el să ne asculte cum recitam câte-o poezie pe care o aveam de învăţat pentru şcoală, ne spunea: „Bine, bine, dar voi să nu vă îndrăgostiţi de meseria asta. E o meserie grea!“”, spunea acesta.

„Acasă, el era destul de retras şi atunci când repeta, nu prea ne lăsa să-l deranjăm. Foarte rar mi-a spus, înainte de a intra pe scenă, o bucăţică dintr-un rol. Mai târziu însă, în facultate, după fiecare premieră de-a lui, îl aşteptam la ieşirea din teatru.

Măriuca Talpeș a mărturisit că Mihai Mereuță considera că toți oamenii sunt de la țară și a dezvăluit că acesta a făcut și seminarul teologic din Iași înainte să se îndrăgostească de teatru.

„El avea şi o vorbă – cu toţii, cam 99%, suntem oameni de la ţară, iar restul de 1% nu recunoaşte.

A renunțat la preoție pentru actorie

Mihai Mereuță s-a născut în localitatea Santa Mare, Botoșani, la 29 noiembrie 1924, într-o familie de țărani, fiind cel mai mare dintre nouă frați. A urmat primele clase primare în satul natal, apoi, a plecat la Iași, unde a făcut seminarul teologic.

Viitorul destin preoțesc s-a întrerupt brusc, după o primă slujbă, când a descoperit iubirea pentru teatru. Așa se face că băiatul simplu, de țărani, a absolvit Conservatorul de Artă Dramatică, dar și Facultatea de Litere și Filozofie, potrivit Newsweek.

„Când am venit la liceu, la Iaşi, m-am descălţat de opinci la bariera Iaşului, m-am încălţat cu o pereche de bocanci şi am dat examen la liceu”, povestea el, peste ani.

După absolvire este angajat la Teatrul din Iași, apoi ajunge la cel din Ploiești, unde marea doamnă a teatrului românescu, Lucia Sturdza Bulandra îl remarcă în rolul Cetățeanului turmentat din piesa „O scrisoare pierdută”.

Astfel, în 1957, Mereuță ajunge în București, unde joacă în sute de piese de teatru și tetru radiofonic. A adunat peste 50 de roluri și în cinematografie, de la „Erupția” „Secretul cifrului”, „Setea” și „Codin”, până la „Mihai Viteazul”, Haiducii lui Șaptecai”, „Amintiri din copilărie”, „Ecaterina Teodoroiu”, „Iancu Jianu zapciul” și multe, multe altele, inclusiv „Liceenii”.

După ieșirea la pensie, în 1991, s-a retras din activitatea teatrală, dar a continuat să colaboreze în filme și la radio. A fost prezent și în televiziune cu emisiunea „Ferma”, dedicată agriculturii, la postul de televiziune TVR2.

Mihai Mereuță s-a stins pe 1 aprilie 2003, la vârsta de 79 de ani, în urma unui stop cardiac, dar va rămâne multă vreme în memoria gernerațiilor de spectatori care i-au apreciat zâmbetul șugubăț, vorba înțeleaptă și versatilitatea jocului actoricesc.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri
Toți șoferii trebuie să știe! Cine plătește amenda de viteză în situația în care mașina este împrumutată
Toți șoferii trebuie să știe! Cine plătește amenda de viteză în situația în care mașina...
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă livrare de rachete Taurus către Ucraina
Scurgere de informaţii. Germania investighează o înregistrare în care oficiali germani discută despre o posibilă...
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe ce aruncaţi la gunoi în fiecare zi.
Obiceiul care s-ar putea să vă schimbe bugetul lunar: Cum puteţi să primiţi bani pe...
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui angajat o mărire salarială de 300%. Ce a făcut acesta pentru a obţine această recompensă
Chiar dacă în ultimul timp a anunţat concedieri masive, Google a şocat industria oferind unui...
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
Bomba MOMENTULUI! Halep, PRINSĂ cu un tenismen celebru. El are IUBITĂ super cunoscută la noi
OANA ROMAN a luat decizia! Se întâmplă la scurt timp DUPĂ DECESUL Mioarei Roman
OANA ROMAN a luat decizia! Se întâmplă la scurt timp DUPĂ DECESUL Mioarei Roman
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru boala cumplită de care suferă
Mantea, probleme mari de sănătate după ce a ales Divinitatea în locul tratamentul medicamentos pentru...
Se vinde un cazinou din România. La ce preț e evaluat
Se vinde un cazinou din România. La ce preț e evaluat
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei. Circulaţia pe podul Kerci, oprită temporar
Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei....
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe 30 de ani. Cum arată în realitate dobânzile la credite
Ce rată vei plăti dacă iei mâine un credit ipotecar de 60.000 de euro pe...
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de 80 de lei
Wizz Air introduce noi zboruri din România. Vezi unde poţi zbura cu mai puţin de...
Turte cu mălai. Rețete perfecte pentru cei cu intoleranță la gluten
Turte cu mălai. Rețete perfecte pentru cei cu intoleranță la gluten
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul îl știe toată țara!
Care sunt cele două orașe din România în care străzile nu au nume? Pe unul...
Alertă pentru românii care cumpără carne de miel de Paște!
Alertă pentru românii care cumpără carne de miel de Paște!
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile
INCREDIBIL cum arăta Maria Băsescu în tinerețe! Era de o frumusețe rară, întorcea toate privirile