LIFESTYLE

Rețetă salată coleslaw. Se poate servi cu o mulțime de preparate

Rețetă salată coleslaw. Se poate servi cu o mulțime de preparate
www.viva.ro

Această rețetă de salată coleslaw este absolut delicioasă și foarte simplu de făcut. Mai mult decât atât, se poate servi alături de multe preparate.

Salata coleslaw se poate mânca fie simplă, fie alături de alte preparate gustoase care vă vor încânta papilele gustative. Vorbim mai exact despre grătar cu piure, carne la cuptor, pulpe crispy cu cartofi prăjiți etc. Nu veți pierde foarte mult timp în bucătărie, ci maxim 20 de minute. Mai jos aveți pregătit tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la gătit!

Rețetă salată coleslaw

Ingrediente

  • 500 grame de varză albă
  • două trei linguri de maioneză
  • sare după gust
  • o lingură de iaurt
  • piper după gust
  • doi-trei morcovi
  • un ardei roșu
  • ulei de măsline
  • oțet după gust
  • o legătură de mărar
  • o jumătate de legătură pătrunjel (opțional)
  • o ceapă (opțional)

Mod de preparare

Pentru început trebuie tăiați varza cât mai fin posibil. Ulterior, dați pe răzătoare morcovii, iar ceapa o veți tăia julien. Nu este obligatoriu să puneți ceapă, dar dă gust bun. Tăiați foarte bine mărarul și pătrunjel. Ardeiul îl veți tăia fideluță. Într-un bol faceți dressing-ul. Puneți maioneza, iaurtul, o lingură-două de ulei de măsline, sare, piper, oțet. Amestecați foarte bine și adăugați peste legume. Amestecați și lăsați la rece pentru circa o oră.

Rețetă maioneză

Ingrediente

  • două gălbenușuri fierte
  • un gălbenuș crud
  • o linguriță de muștar
  • sare după gust
  • zeama de la o jumătate de lămâie sau chiar de la o lămâie
  • 300 ml de ulei

Mod de preparare

Punem într-un bol gălbenușurile fierte, pe care le pasăm foarte bine. Peste ele punem și gălbenușurile crude. Omogenizăm foarte bine și începem să adăugăm treptat uleiul. Cu orice amestecați, aveți grijă să o faceți doar într-o singură parte.

Când maioneză începe să fie mai groasă, atunci puneți câte puțin muștar și zeama de lămâie. Dacă vi se pare că este prea închisă la culoare, turnați puțină apă minerală treptat până ajungeți la culoarea dorită. Dacă doriți o cantitate mai mare, măriți doza ingredientelor.

Rețetă maioneză de post

Ingrediente

Mod de preparare

Se curăță foarte bine cartoful de coajă și țelina la fel, se spală și apoi se pun la fiert. Când legumele sunt gata, se lasă un pic la răcit, nu se face nimic când sunt așa fierbinți. Adăugați-le într-un bol încăpător, puneți treptat, puțin câte puțin ulei și cu ajutorul unui mixer amestecați. Spre final, puneți zeama de lămâie și o linguriță de muștar.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele