Aceste rețete de tarte cu legume de primăvară sunt excelente pentru acest sezon. Se fac foarte rapid, fără a pierde mult timp în bucătărie, și sunt delicioase.
Puteți mânca aceste tarte în orice moment din zi, chiar dacă vorbim de mic dejun, de prânz sau de cină. Alături puteți servi și un iaurt, gustul fiind și mai bun. Bineînțeles, puteți adapta rețetele de mai jos după bunul plac. Așadar, fie puteți să mai adăugați ingrediente, fie puteți scoate sau chiar înlocui. Depinde cu ce vă place cel mai mult.
Tartă cu usturoi verde și spanac
Ingrediente:
Ingrediente pentru umplutură:
Pentru început trebuie să amestecați făina, apa, sarea, uleiul și apa. Frământă foarte bine până obții un aluat moale. Acoperă cu un prosop și lasă-l la frigider pentru circa o oră. Între timp faceți umplutura. Taie ceapa foarte mărunt și călește-o în puțin ulei alături de usturoiul verde tocat și el de asemenea.
Adaugă spanacul și călește-l și pe el. Poate fi proaspăt sau congelat. Pune sare după gust și zeama de lămâie. Împarte aluatul în două foi și întinde-le cu un sucitor. Unge o tavă cu ulei de floarea soarelui, presară puțină făină. Întinde prima foaie și pune umplutură. Deasupra vei pune cea de-a doua foaie. Unește pe margini cele două foi, unge și puțin ulei și transferă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute. Poți unge și cu ou deasupra dacă vrei.
Tartă cu urzici și brânză
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Într-un bol puneți toate ingredientele pentru aluat. Începeți să le amestecați și apoi să le frământați foarte bine. Ulterior, le transferați la frigider. Spălați urzicile și le fierbeți în apă cu puțină sare. Nu foarte mult, cam 5 minute. Între timp bateți ouăle foarte bine până când obțineți o spumă. Scurgeți urzicile și pasați cu un blender. Amestecați această pastă cu brânza, ouăle bătute spumă, sare, și pesmet.
Întindeți foile precum ați face plăcintă, mai subțiri. Așezați prima foarte într-o tavă și puneți umplutura. Așezați peste și cea de-a doua foaie. Ungeți cu un gălbenuș de ou și dați la cuptor pentru circa 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Tartă cu leurdă și ricotta
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutură
Pentru început trebuie să amestecați făina, apa, sarea, uleiul și apa. Frământă foarte bine până obții un aluat moale. Acoperă cu un prosop și lasă-l la frigider pentru circa o oră. Taie ceapa și usturoiul mai mărunt și călește în ulei. Între timp, spală leurda și adaug-o și pe ea în tigaie. Călește totul pentru câteva minute, amestecând. Când leurda scade din volum, atunci o poți lua de pe foc. Bate ouăle cu laptele și ricotta și adaugă-le peste compoziția cu leurdă. Pune sare după gust.
Întindeți aluatul și pune-l într-o tavă, iar apoi umplutura peste. Transferă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30-40 de minute.